Home » Gastenboek

Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
117 berichten.
Aafke Aafke schreef op 5 oktober 2021 om 10:35 am
Lieve lieve Marion,

Ik gun alle vrouwen om jou als verloskundige te hebben! Elke vrouw die op eigen kracht in haar eigen omgeving wil bevallen kan het beste jou als verloskundige kiezen.

Na een eerste traumatiserende bevalling waarin ik tegen wil in werd ingeleid in het ziekenhuis, kwam ik met de tweede zwangerschap wederom terecht in protocolland. Ik zei nee op een suikertest, maar hier was geen begrip voor. Na een zoektocht vond ik gelukkig jou en kon ik meteen bij jou terecht ook al woonde ik iets verder weg. Wat een verademing waren de gesprekken met jou. Ik hoefde niet meer "het gevecht" aan te gaan over hoe ik wél graag zwanger wilde zijn en hoe ik wilde bevallen. Wat was ik blij dat ik dit keer thuis mocht bevallen. Mijn vliezen waren namelijk (wederom) langer dan 24 uur gebroken, bij een andere praktijk had ik weer niet thuis mogen bevallen. Mijn grote wens dit keer met het derde kindje was in bad bevallen. Wat fijn dat dit is gelukt, je hebt mij zo fijn en goed begeleid. En ook deze bevalling had een trage start. Zonder jou had ik nooit thuis kunnen bevallen.. Maar jij gaf mij alle ruimte, rust en tips waardoor ik het gewoon in mijn tempo kon doen. Erg dankbaar ben ik hiervoor!
En ook ben ik enorm blij met de(natuurlijke) kraamzorg van je lieve zus Wilma en je lieve collega Greta. Bevallen en kramen zoals de natuur het heeft bedoeld, zonder (onnodige) interventies.

Dankjewel dat je dit pad in mijn leven hebt mee gewandeld, ik zal je nooit vergeten.

Liefs en keep up the good work. 
Ruben, Aafke, Maia, Merel, *, Luna
Marion Marion schreef op 21 juni 2021 om 7:48 am
28 mei 2021

Lieve Marion,
Heel erg bedankt voor alles wat je voor ons hebt betekent!
Jij hebt ons laten zien dat het allemaal al in ons zit. We hoeven het er alleen nog maar uit te laten komen. Letterlijk en figuurlijk.
Dankzij jou is Rowan lekker thuis behoren zonder ingrepen, zelfs zonder jou. En hoewel dat niet in de planning lag, hebben we eigenlijk geen moment van paniek gehad, omdat jij ons het vertrouwen gegeven had dat we dit konden. Jouw vertrouwen, kennis, maar bovenal liefde heeft ons gesterkt en deze prachtige gebeurtenis mogelijk gemaakt.
We zullen je nooit vergeten!
We love you!

Liefs, Martha

Dear Marion,
This card and basket shows in a small way how much, in a small way, you mean to us.
Because it was a long, difficult period with miscarriages and strain on our family before Rowan came so beautifully. And you come with heart, wisdom and ability that eased and stabilised us in sometimes scary periods.
I'll always be thankful for your presence in our lives.
Danny.
Marion Marion schreef op 4 april 2021 om 7:47 am
Lieve Marion,

We willen je ontzettend bedanken voor de goede zorg en begeleiding tijdens de zwangerschap en bevalling. Zo fijn dat er toch iemand een beetje nuchter is in deze gekke corona tijd. Naast je nuchtere karakter vinden we jou een warm, rustig en deskundige verloskundige. Mede dankzij jou hebben we opnieuw een droombevalling thuis gehad. We hadden nooit gedacht dat het weer zo mooi en goed kon verlopen, maar het was nóg mooier!
Zoals jezelf vaak hebt gezegd: "Een tweede bevalling is vaak een feestje!".
Nou en of dat was het.
Lieve groetjes, Niels, Lolkje, Marlou en Renze.
Tina Tina schreef op 24 februari 2021 om 9:54 pm
Lieve marion.

In mijn ogen ben jij abosluut de beste verloskundige die ik mij kan wensen. De rust en kracht die je mij geeft is onvoorstelbaar. Na een heftige 1e gedwongen ingeleide horror bevalling wist ik het zeker. Nooit meer kinderen. Maar toch kwam vlot de 2e. Ik wist het zeker ik wou thuis bevallen. Volgens artsen onmogelijk ivm medisch. Maar toch is het ongecompliceerd gelukt. Wat een prachtige 2e bevalling heb ik met jou en man thuis mogen beleven. Voor mijzelf erg helend. Nu zelfs zwanger van de 3e en we gaan er weer voor! Voel me sterker dan ooit en de weet dat het goed komt. Hij/zij zal ook weer on alle rust thuis geboren worden. Dankjewel voor alles. En tot de volgende controle... 🙂
Marion Marion schreef op 18 februari 2021 om 9:20 am
Lieve Marion,

We willen je enorm bedanken voor alle zorg en advies die je gegeven hebt!
Je bent heel inspirerend, een sterke, wijze vrouw, die opkomt voor rechtvaardigheid en de waarheid. Je hebt voor voor detail en héle liefdevolle zorg voor élke vrouw op maat.
Je strijdlust is je kracht, dat bewonder ik.
Een leeuw en een lam, perfecte combinatie.

We hebben geluk (gehad) dat je mij bij de zwangerschap en bevalling zo natuurlijk begeleid hebt.
Je zei precies op de juiste momenten wat me kracht gaf.

Blijf de mooie jij die je bent, ook al geven mensen of overheid soms tegengas, je bent een pionier, velen zullen je volgen.

Hele lieve groetjes, Nelleke (en Wouter natuurlijk)
Floor Floor schreef op 14 januari 2021 om 8:23 pm
Lieve Marion,
Nadat onze verloskundige in week 41 plotseling op vakantie ging zaten we met onze handen in het haar. We wilden een thuisbevalling, maar geen praktijk zit nog in week 41 op een nieuwe cliënt te wachten die dan ook nog een thuisbevalling wil, maar jij wel!
We vonden het spannend nog zo in het laatst een andere verloskundige, maar we hadden het niet beter kunnen treffen. Je stond dag en nacht voor ons klaar ook na die tijd kon ik je laat in de avond en in het weekend bellen toen er complicaties waren. Je bent heel kundig, straalt rust uit en hebt veel respect gehad voor onze keuzes. Dit gaf ons veel vertrouwen. Dank je wel!
Hartelijke groet, Floor
An An schreef op 14 november 2020 om 7:56 pm
Lieve Marion,

7 maanden geleden heb je ons fantastisch begeleid bij onze thuisbevalling te Rotstergaast (niet bij de deur!).
Als Belgische ben ik niet vertrouwd met het thuisbevallen; een bevalling gebeurt er 'standaard' in het ziekenhuis onder begeleiding van een gyneacoloog.
Desondanks was het mijn diepste wens om voor ons tweede kindje het gebeuren zo natuurlijk en fysiologisch mogelijk te laten verlopen binnen de intimiteit van ons gezin. Dankzij jouw warmhartige ervaring en niet loslatende steun is ons vertrouwen tijdens de zwangerschap zo gegroeid dat we er helemaal klaar voor waren op de grote dag!
Gelukkig wou je voor ons de nodige kilometertjes afleggen ookal was er kans op een snelle bevalling.
Verder apprecieerden we ook dat de formaliteiten (benodigdheden checken, meten, wegen,...) niet op de eerste plaats kwam maar wel het welzijn van iedereen in huis.
Of we nog niet voldoende gezegend waren door de vlotte bevalling (letterlijk tussen de soep en de patatten) kregen we als extra kadootje ook nog de ondersteuning van jouw zus Wilma tijdens de kraamweek. Ze hield de boel hier draaiende alsof we haar eigen kinderen waren. Wat een heerlijkheid om haar erbij te hebben! Ze bezorgde onze oudste dochter de tijd van haar leven.

Waar ik bij mijn dochtertje nog dacht dat thuisbevallen toch 'niet meer van deze tijd was 'wegens een risico en 'wat een vuile bedoening' etc., en kraamzorg 'overbodig' is (die lakens hoeven echt niet elke dag gewassen te worden en dat dagboek vol cijfers over gewicht en poepluiers ingevuld) ben ik nu de pleiter voor thuisbevallen maar dan wel onder goede begeleiding van Marion en Wilma waar de klemtonen wel liggen waar ze horen te liggen!

Dankbare groet,
An en Douwe, kleine Nore en Hidde
Anne Anne schreef op 2 oktober 2020 om 2:22 pm
Lieve Marion,

Wat ben ik blij dat ik voor jouw begeleiding bij de zwangerschap en geboorte heb gekozen. Je hebt me altijd het vertrouwen gegeven dat mijn lichaam precies weet hoe het een kindje moet maken, dragen en baren. Ik heb me daardoor de hele zwangerschap geborgen en veilig gevoeld. Als ik toch ergens onzeker over was, dan wist jij me met een paar woorden weer (zelf)vertrouwen te geven. Mede hierdoor heb ik een hele goede zwangerschap gehad.

Wanneer ik terug denk aan de geboorte dan ontroert dat mij nog steeds; wat een ongelofelijk krachtige, intense en magische ervaring was dat! Wout en ik waren een echt team en mijn lichaam heeft het zonder enige interventie gedaan. Als ik er toch even doorheen zat hoefde ik maar naar je te kijken en dan wist ik dat het goed ging, precies zoals het hoorde te gaan. Jouw rustige aanwezigheid zorgde ervoor dat ik mijn lichaam vol vertrouwen kon volgen.
Ik heb bewondering voor de manier waarop jij, met een enkel woord of gebaar, zoveel vertrouwen weet te geven. Dankjewel dat jij me precies de begeleiding hebt gegeven om in geborgenheid en op eigen kracht mijn lieve kleine Rekel het leven te schenken.

Warme groet,
Anne, Wout en Rune Rekel
Jette Jette schreef op 14 juli 2020 om 8:22 am
Lieve Marion,
Wat ontzettend fijn dat je de geboorte van ons tweede kindje wilde begeleiden. Jouw vertrouwen in de kracht van het vrouwelijk lichaam om te kunnen baren (zonder ingrepen) heeft mij enorm gesteund tijdens de bevalling. Dankzij jouw deskundige hulp konden we in deze gekke Corona-tijd gewoon thuis bevallen van een gezonde jongen van ruim 9 pond. Mede daardoor hebben wij een rustige, blije en tevreden baby en had ik zelf een voorspoedig herstel na de bevalling. Ik wens iedere vrouw een zelfde soort ervaring toe.
Ontzettend bedankt voor alles Marion, zet dit mooie werk voort!
lieve groet,
Jette & Ignasi
José José schreef op 3 juni 2020 om 8:53 pm
Lieve Marion,

Ik wil je onwijs bedanken voor wie je bent. Als mens, als verloskundige, als lactatiekundige.. dankjewel dat ik met mijn 38 weken zwangerschap nog naar jou mocht overstappen en dat jij me het vertrouwen en de rust hebt gegeven die ik nodig had. Meteen al bij het eerste telefoongesprek voelde het goed, ik had weer zin in de bevalling (door alle corona ellende keek ik er tegenop). Toen we elkaar zagen werd mijn gevoel alleen maar bevestigd: overstappen naar jou, zo laat in de zwangerschap nog was the best choice ever. Ik heb mede dankzij jouw vertrouwen in mijn kunnen mijn droombevalling gekregen, handsoff in bad (met de kinderen erbij!). Daar was Yinthe dan, en het hele gezin was erbij! Tijdens onze gesprekken heb je me laten inzien dat dat iets was wat ik diep in mijn hart graag zou willen en wat ook gewoon kon.

In de kraamweek waren jij en Arieneke een prachtig team die mij enorm hebben versterkt. Mijn zelfvertrouwen heeft een flinke boost gekregen! Moeder en kind zijn een topteam als je durft te vertrouwen op dat geweldige moedergevoel dat je erbij krijgt. Jullie hebben mij geholpen daarop te vertrouwen en daarmee heb ik vorige (minder fijne) kraamweken een plekje kunnen geven. Nogmaals super bedankt! Ik gun iedere (toekomstige) mama zo’n geweldig team om zich heen tijdens zo’n levensveranderende gebeurtenis.

Ik hoop dat we elkaar nog eens tegenkomen. Je bent een inspirerende vrouw (ik bewonder je enorme liefde voor je vak en hoe je staat voor jouw eigen visie daarbinnen). Bij een evt volgende zwangerschap weten we je te vinden!

Groetjes Jose
Wilma Wilma schreef op 2 maart 2020 om 11:38 am
Lieve Marion,

Wat ontzettend fijn dat er een verloskundige is zoals jij. Een prachtig mens, een uit duizenden.

Wat heb jij mij een vertrouwen gegeven dat ik in mezelf moest geloven.
Jou luisterend oor, je wijsheid, humor en positiviteit gaven mij dan weer het vertrouwen dat het goed was.

Zonder jou had ik/wij niet zo mooi kunnen terug kijken op de bevallingen van Kjelt, Yinte en Feije.
Dank je wel voor alles, voor wie je bent.

WIj hopen dat je nog vele jaren je mooie beroep kan uitoefenen en nog vele vrouwen hetzelfde vertrouwen kan geven wat je bij mij/ons hebt gedaan.

Misschien dat we elkaar nog eens treffen.
Het ga je goed lieve Marion.

Johan, Willma, Kjelt, Yinte Feije.
Anna en Gart Anna en Gart schreef op 18 december 2019 om 2:48 pm
Lieve Marion,

Wat een intens proces! Zo op ons gezamenlijke reis. De "late instap' bij jou als verloskundige, de opmaat naar de bevalling, uiteraard de bevalling zelf en ook de ontmoetingen erna. Het voelde vanaf het eerste telefoon gesprek gelijk zo goed en vertrouwd bij je.
Je stiltes, je rust en je eigen kijk op bevallen, moederen en je houding binnen de 'professionale' zorg wereld.
Ik bewonder je standvastigheid hierin en werkt inspirerend!
Ook al zie in ook de moeite en de pijn die het je kost. Verlies het niet! Want voor mij is het zo kostbaar.

Ik ben, met andere woorden, je zo dankbaar! En samen met mij ook Gart.
Dankbaar dat je mijn verloskundige en vroedvrouw (eventjes: wroet-vrouw) mocht zijn, de Marion, het mooie wezen bij mijn bevalling en inwijding in mijn moederschap.
Dankbaar voor je rust en voor je vertrouwen in mij als vrouw en moeder in wording. Een fantastisch geschenk dat ik ook in mijn verdere leven met mij mee zal dragen.
Nadat je grootste klus geklaard was heb ik jouw zorg, samen met dat van Arieneke als bijzonder liefdevol ervaren.
Dankbaar voor jullie aanwezigheid, voor jullie 'stille' zijn, mij alle ruimte gevend om te mogen ontvangen. Mooie mensen tijdens de mooiste - en meest intense! - tijd van mijn leven.
Nogmaals: dank!!

Heel veel liefs, Anna.
Marloes Marloes schreef op 14 augustus 2019 om 12:31 pm
"De natuur heeft nooit haast...toch is alles altijd perfect en op tijd geregeld".

Lieve Marion,

Deze tekst vonden wij erg van toepassing op jouw kijk op het leven en op onze zwangerschap en bevalling!

Wat zijn we blij dat we jou hebben leren kennen.

Wat knap dat je ondanks de wirwar aan regels toch zo ontzettend op je intuïtie bent blijven vertrouwen en dat jij vertrouwt op de intuïtie van de barende vrouw. Dat heeft ons het laatste zetje vertrouwen gegeven om weer van onze intuïtie uit te durven gaan.
En we kunnen het nu zeggen: het werkt fantastisch!

We kijken terug op een prachtige bevalling waarbij we veel zelf hebben gedaan en waarbij jij op tijd was om ons te ondersteunen bij het laatste stukje: de natuur regelt alles op tijd.

En jou woorden 'zorg dat je je baby voedt en dat je slaapt' de rest is niet van belang (behalve als je moeder-gevoel zegt dat er wat is met je baby) hebben ons ook goed gedaan.
Je bevestigd onze ideeën Zo fijn!
Heel veel dank voor de begeleiding en het delen van jouw inzichten bij de zwangerschap en bevalling en tijdens de kraamtijd!
Lieve groetjes van Marloes en David.
Ilse Ilse schreef op 27 juli 2019 om 9:43 am
Lieve Marion,

Wat een prachtige ervaring zijn wij rijker. Hoe vinden we nu de juiste woorden voor zoiets groots? We zijn je zo dankbaar dat je met jouw kennis en ervaring onze bevalling thuis hebt begeleid. Je hebt ons onze eigen kracht laten voelen en je ervaring ingezet waar het nodig was. Alle lof voor je visie en wijsheid. Ook de naadloze samenwerking van jou en Arieneke de kraamzorg was fantastisch. Als we het over konden doen zouden we niks anders doen, het was perfect!! We hopen over een paar jaar een tweede kindje weer zo mooi te mogen verwelkomen met jou.

Lieve groet,
Martin, Ilse en Jelte
Marion Marion schreef op 18 juni 2019 om 4:09 pm
Lieve Marion,

Ik ben zó blij dat jij er bent. Ik zie hoe uniek je bent. Als mens, als verloskúndige.
Dankbaar voor het prachtige proces wat we samen met jou mee maakte. Een beweeglijk proces op allerlei manieren.
Eén van jouw aller beste kwaliteiten is lusiteren.
Naar ons, naar mij en naar ons kindje.
Met z'n vieren hebben we dit gedaan.
Tijdens de baring wás je er voor me. Van vrouw tot vrouw.
Oer moeder.
Bizar wat een wending ons verhaal kreeg, op allerlei manieren. Ik ben zó blij dat jij er bent. Ik zie hoe uniek jij bent. Ik zie hoe log het ziekenhuis systeem is en hoe klein wij dan zijn. Toen ik deze twee vrouwen zag (beeltje van twee vrouwen) wist ik dat ze naar jou toe wilden.
Als herinnering aan dat wat je voor mij, en vast en zeker voor meerdere vrouwen hebt, en zult gaan betekenen in de toekomst.

Alle liefs, ook van Jan Mark en Frije, Judith