Home » Je kraambed

Je kraambed

En dan is het eindelijk zover, je hebt je baby in je armen! Nu breekt de kraamperiode aan, een tijd van rust en herstel. Als verloskundigen zijn wij eindverantwoordelijke voor de medische zorg in jouw kraambed. De kraamverzorgster is hierbij onze ogen en oren.

Tijdens de kraamperiode komen we regelmatig bij jullie thuis totdat je baby acht dagen oud is. We bespreken de bevalling, hoe jij en je partner erop terugkijken en wat er er nu voor moeder en kind van belang is. In een blije sfeer verwerken we gezamenlijk de afgelopen periode.

kraamperiode2

Samen met de kraamverzorgster bespreken we de gang van zaken: de voeding, de groei, of je voldoende rust krijgt en herstelt, de kleur en het gedrag van je baby, hoe de (eventuele) andere kinderen hun nieuwe plek innemen.

Verlenging

De kraamverzorgster zal ons ook op de hoogte brengen als iets niet naar wens gaat of er zorgen zijn. Als het nodig is kunnen we een verlenging van de zorg regelen met twee dagen. Overigens is er altijd een kleine bijdrage van iets meer dan €4,- die ouders per uur betalen voor de kraamzorg. Soms wordt dit vergoed door je aanvullende verzekering.

Bevallen bij de gynaecoloog?

Ook als je op basis van een medische indicatie in het ziekenhuis bevallen bent en de gynaecoloog de verantwoording over de bevalling heeft gehad, bezoeken wij je tijdens het kraambed. Het ziekenhuis informeert ons wanneer je naar huis gaat en de dag daarop brengen wij een bezoek bij je thuis. Vanaf dat je thuis bent, zijn wij je eerste aanspreekpunt.