Over mij

Marion Vuijk – verloskundige

De zorg rondom zwangerschap en geboorte heb ik al 25 jaar in mijn hart gesloten. En, hoewel ik een geboren Zuid-Afrikaanse ben, voel ik me helemaal op mijn plek in het mooie Friesland.

Omdat mijn praktijk klein is, heb ik tijd en aandacht voor jou en je partner. We gaan samen op zoek hoe jij invulling wil geven aan deze intieme, liefdevolle en kwetsbare tijd van je leven. Zodat je er voor altijd goed op terug kunt kijken.

Als verloskundige vind ik autonomie heel erg belangrijk. Die van mezelf als zorgverlener, maar nog meer die van jou, als zwangere. Ik wil je bijstaan en begeleiden om je eigen pad te gaan en je eigen keuzes te maken. Zo sta jíj aan het roer van het levensveranderende proces naar het moederschap toe.

Mijn zorg heeft een brede basis; ik ben ook opgeleid als verpleegkundige en als lactatiekundige. Ik heb op verschillende afdelingen gewerkt, onder andere bij psychiatrie. Al deze ervaringen maken mij een completere verloskundige.

Naast mijn passie voor mijn beroep, heb ik ook een passie voor mijn twee paarden. Met hen beoefen ik dressuur en endurance; marathons voor ruiter en paard in de vrije natuur. Ook kun je me tegenkomen op mijn trekker wanneer ik het gras maai in mijn weiland.

Zo ben ik met recht een verloskundige te noemen die met haar voeten in de klei staat.

Oant sjen bij Lytse Poppe!
keur_klein_tekst223