Home » Waar kun je bevallen » Badbevalling

Badbevalling

Het gebruik van water bij een bevalling is van alle tijden. Veel vrouwen hebben ervaren hoe verwarmend, ontspannend en behaaglijk warm water is tijdens de bevalling. Voor velen is de douche zodoende een heerlijke plaats om de laatste centimeters ontsluiting mee te maken; voor anderen is een warm bad dan nog lekkerder.

De voordelen van bevallen in water              

  • Door de ontspanning is de pijn minder en wordt je bevalling bespoedigd.
  • Door de opwaartse kracht van het water kan je je makkelijker bewegen, wat de ligging van je kindje vaak gunstig beïnvloedt.
  • Uitscheuren van je perineum wordt voorkomen of beperkt.
  • Je kindje wordt vaak heel rustig geboren, omdat de overgang van je baarmoeder naar de wereld geleidelijk gaat.

Mijn ervaring

Ik heb veel geboortes in water mogen begeleiden. Tijdens de zwangerschap hebben we alle gelegenheid om te kijken of bevallen in water ook bij jou past. Ik denk vervolgens graag met je mee over de mogelijkheden voor een waterbevalling bij jou thuis en kan al je vragen beantwoorden.

Welk bad?

Het is mogelijk om een bad te huren of te kopen, dat hoeft niet persé een officieel bevalbad te zijn. Als de wanden maar stevig en hoog genoeg zijn dat je helemaal onder water kan zijn met je buik, volstaat het bad. Als je zelf een echt ruim bad hebt, kan je ook daarin bevallen.

Wanneer je een bad wil huren raad ik je graag Elma van Troost van Lytse Pop aan. Zij zit in Leeuwarden en kan je voorzien van een bevalbad met alle benodigde accessoires. Bij het ophalen krijg je informatie hoe je het bad kunt opzetten, gebruiken en weer opruimen.

Meer lezen

Je kunt meer lezen over bevallen in water en het huren van speciale benodigdheden op de volgende websites:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video van een prachtige bevalling in water

Onderstaande video geeft een prachtig beeld van hoe een waterbevalling kan zijn. Maar weet, ook in een bevalbad kan de pijn tegenvallen. Of kunnen er complicaties ontstaan waardoor je de hulp van een gynaecoloog nodig hebt.

Dus laat je inspireren en bemoedigen door deze mooie beelden, maar staar je er niet blind op!