Home » Spreekuur » Cursussen

Cursussen

Zwanger zijn en bevallen kun je niet leren, het is een instinct. Je lichaam weet vanzelf wat het tijdens je bevalling moet doen. Het is vooral je geest die zich op het komende karwei wil voorbereiden. Een cursus is een goede manier om dat te doen.

Hier vind je een overzicht wat er in Burgum en omgeving wordt aangeboden. Daarnaast worden er tegenwoordig ook fijne online cursussen aangeboden, zoals BAEB.Wij denken graag met je mee welke cursus of bijeenkomst goed bij jou zou passen!

Zwangerschapscursus Actief en Zwangerschapscursus Verkort met Partner
Rond Geboorte
Margriet Wieldraaijer

Maxima Centrum
Prins Bernhardstraat 1b
9251 GJ Burgum
19.15-21.15 uur

‘s Avonds
4 bijeenkomsten
 € 179,- en 2 bijeenkomsten  € 99,-(soms vergoed door je zorgverzekeraar)
Kijk voor actuele data en aanmelden op 
www.rondgeboorte.nl

Rond Geboorte biedt complete zwangerschapscursussen aan, die zich richten op de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Persoonlijke coaching en begeleiding tijdens je zwangerschap en na de geboorte van je kindje staan centraal tijdens de cursussen. Elke cursus bestaat uit een informatief en actief gedeelte, waarin op een positieve en nuchtere manier duidelijke, praktische informatie en begeleiding wordt gegeven.

Naast deze 2 cursussen biedt Margriet ook een Zwangerschapscursus Privé bij je thuis aan.

Fit na de bevalling
Rond Geboorte
Margriet Wieldraaijer

Maxima Centrum
Prins Bernhardstraat 1b
9251 GJ Burgum
’s Avonds
4 bijeenkomsten,
  79,- (soms vergoed door je zorgverzekeraar)
Kijk voor actuele data en aanmelden op 
www.rondgeboorte.nl

 

ZwangerFit®
T-MED fysiotherapie
Frisiastate
23a
9062 GX Oentsjerk
12 trainingen en 3 theorielessen
€250,- (soms vergoed door je zorgverzekeraar)

Zwangerfit® is een actieve zwangerschapscursus met als doel behoud óf zelfs verbeteren van de conditie en het onderhouden van de spierkracht. Het is een eigentijdse cursus voor vrouwen die zwanger zijn. Fit en optimaal voorbereid zijn op je bevalling!

 

 

Zwangerschapsyoga
Bewegingscentrum Reset
Joyce Adema
Prins Bernhardstraat 1b
9251 GJ Burgum
ma/di/wo/vr
Kosteloos binnen abonnement Reset of 10 keer voor €75,-
Kijk voor het actuele lesrooster op www.bewegingscentrum-reset.nl

Yin Yoga is een meditatieve, rustgevende vorm van yoga. Yin Yoga houdingen worden op een passieve, licht intensieve manier beoefend en voor een bepaalde tijd aangehouden (tussen de 2 en 5 min.) Hierbij blijven spieren ontspannen en wordt er rek en lichte druk uitgeoefend op gewrichten en bindweefsel. Op deze manier wordt een zo optimaal mogelijke balans gecreëerd tussen belasting en belastbaarheid, zowel geestelijk als lichamelijk. Deze vorm van Yoga is geschikt voor iedereen, dus ook voor zwangere vrouwen.

Zwangerschapshaptonomie
Haptonomische zwangerschapsbegeleiders in Friesland

Heit en mem café
Dbieb Burgum

Schoolstraat 27
9251 EA Burgum
elke derde vrijdag van de maand
9:30-11.30 uur
Kosteloos

Neem je zwangere buik, vriendin, partner, kinderen, opa en oma gezellig mee en kom naar het Heit en Mem café Burgum! Ontmoet andere (aanstaande) ouders en laat je kinderen heerlijk spelen met speelgoed van de speel-o-theek. Iedere keer is er een ander thema dat centraal staat. Aanmelden is niet nodig, om binnen te komen moet je even aanbellen bij de achterdeur.

Zwangerschapszwemmen

logo zwangerschapzwemmenZwembad De Wetterstins
Lauermanstraat 16b

9251 BA Burgum
elke dinsdag
9.00-10.00 uur
€6,- per keer + éénmalige zwempas €5,-

zwangerschapszwemmen
Zwangerschapszwemmen is zeer geschikt voor het onderhouden van je algemene lichamelijke conditie, omdat je in het water bijna gewichtloos kunt sporten. Je haalt bewust adem en leert te ontspannen. Het voorkomt en verzacht eventuele pijnklachten. Uiteraard is het ook een fijne gelegenheid om bij te kletsen met andere aanstaande moeders!


 

Borstvoedingscursus

Informatie ‘borstvoeding geven’

Hoe meer je weet over borstvoeding geven, hoe groter de kans op een geslaagde borstvoedingsperiode. Als je weet wat je kunt verwachten, kun je problemen voorkomen of tijdig aanpakken. Ervaren lactatiekundige Marije Bosma van Borstvoedingscentrum Memmemolke leert je, in een huisbezoek, alles over starten met borstvoeding en hoe je problemen bij borstvoeding kunt voorkomen en oplossen.

(Marion is overigens zelf ook lactatiekundige. Wanneer je in onze praktijk ingeschreven bent, bied zij je kosteloos hulp bij eventuele borstvoedingsproblemen in het kraambed.)

Betalen kan tijdens het huisbezoek, contant of via pin.

Een afspraak maken kan via:

Mail: info@memmemolke.nl

of bel of app naar 06-417 23 781.

Duur:               1,5 uur.

Kosten:            € 65,-

https://memmemolke.nl/cursus-borstvoeding.html

MamaFit
T-MED fysiotherapie
Frisiastate
23a
9062 GX Oentsjerk
12 trainingen
€180,- (soms vergoed door je zorgverzekeraar)

Mama Fit is een wetenschappelijk onderbouwde cursus waarbij we naast een half uur conditietraining de nadruk leggen op spierversterkende oefeningen voor de bekkenbodem, dwarse buik- en rugspieren. Juist na de bevalling nemen vrouwen weinig tijd voor zichzelf en gaan vaak helemaal op in hun nieuwe rol als moeder. Als je zorgt dat je belastbaarheid toeneemt is de kans dat je klachten van je rug en je bekken krijgt veel kleiner. Vier tot zes weken na de bevalling kun je starten met deze training.