Home » Spreekuur » Cursussen

Cursussen

Zwanger zijn en bevallen kun je niet leren, het is een instinct. Je lichaam weet vanzelf wat het tijdens je bevalling moet doen. Het is vooral je geest die zich op het komende karwei wil voorbereiden. Een cursus is een goede manier om dat te doen.

Hier vind je een overzicht wat er in Burgum en omgeving wordt aangeboden. Ik denk graag met je mee welke cursus of bijeenkomst goed bij jou zou passen!

Zwangerschapscursus Actief
Rond Geboorte
Margriet Wieldraaijer
Maxima Centrum
Prins Bernhardstraat 1b
9251 GJ Burgum
19.30-21.00 uur
6 bijeenkomsten, €165,- (soms vergoed door je zorgverzekeraar)
Kijk voor actuele data en aanmelden op www.rondgeboorte.nl

De Zwangerschapscursus Actief is bedoeld voor vrouwen die bewegen willen combineren met duidelijke informatie over zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Je werkt aan je conditie en je spierkracht en je krijgt houdings- en bewegingsinstructies. Verder bestaan de bijeenkomsten uit het aanleren van ademhalings- en ontspanningstechnieken. Er is ook een partneravond en een terugkomochtend met je baby. Naast deze cursus biedt Margriet ook een verkorte zwangerschapscursus en zelfs een privécursus bij je thuis aan.

ZwangerFit®
T-MED fysiotherapie
Frisiastate
23a
9062 GX Oentsjerk
12 trainingen en 3 theorielessen
€250,- (soms vergoed door je zorgverzekeraar)

Zwangerfit® is een actieve zwangerschapscursus met als doel behoud óf zelfs verbeteren van de conditie en het onderhouden van de spierkracht. Het is een eigentijdse cursus voor vrouwen die zwanger zijn. Fit en optimaal voorbereid zijn op je bevalling!

Zwangerschapsyoga
Bewegingscentrum Reset
Joyce Adema
Prins Bernhardstraat 1b
9251 GJ Burgum
ma/di/wo/vr
Kosteloos binnen abonnement Reset of 10 keer voor €75,-
Kijk voor het actuele lesrooster op www.bewegingscentrum-reset.nl

Yin Yoga is een meditatieve, rustgevende vorm van yoga. Yin Yoga houdingen worden op een passieve, licht intensieve manier beoefend en voor een bepaalde tijd aangehouden (tussen de 2 en 5 min.) Hierbij blijven spieren ontspannen en wordt er rek en lichte druk uitgeoefend op gewrichten en bindweefsel. Op deze manier wordt een zo optimaal mogelijke balans gecreëerd tussen belasting en belastbaarheid, zowel geestelijk als lichamelijk. Deze vorm van Yoga is geschikt voor iedereen, dus ook voor zwangere vrouwen.

Zwangerschapshaptonomie
Haptonomische zwangerschapsbegeleiders in Friesland

Heit en mem café
Dbieb Burgum

Schoolstraat 27
9251 EA Burgum
elke derde vrijdag van de maand
9:30-11.30 uur
Kosteloos

Neem je zwangere buik, vriendin, partner, kinderen, opa en oma gezellig mee en kom naar het Heit en Mem café Burgum! Ontmoet andere (aanstaande) ouders en laat je kinderen heerlijk spelen met speelgoed van de speel-o-theek. Iedere keer is er een ander thema dat centraal staat. Aanmelden is niet nodig, om binnen te komen moet je even aanbellen bij de achterdeur.

Zwangerschapszwemmen

logo zwangerschapzwemmenZwembad De Wetterstins
Lauermanstraat 16b

9251 BA Burgum
elke dinsdag
9.00-10.00 uur
€6,- per keer + éénmalige zwempas €5,-

zwangerschapszwemmen
Zwangerschapszwemmen is zeer geschikt voor het onderhouden van je algemene lichamelijke conditie, omdat je in het water bijna gewichtloos kunt sporten. Je haalt bewust adem en leert te ontspannen. Het voorkomt en verzacht eventuele pijnklachten. Uiteraard is het ook een fijne gelegenheid om bij te kletsen met andere aanstaande moeders!


Borstvoedingscursus
Memmemolke
Marije Bosma, lactatiekundige IBCLC

Verloskundige Praktijk Lytse Poppe
Prins Bernhardstraat 1b

9251 GJ Burgum

20.00-21.30 uur
€15,- (soms vergoed door je zorgverzekeraar)

Kijk voor actuele data en aanmelden op www.memmemolke.nl.

Als je borstvoeding wilt geven is het fijn om je daarop voor te bereiden. Zo vergroot je je kans dat de borstvoeding goed op gang komt en je met plezier voedt.
Marije Bosma biedt twee korte cursussen aan; voor zwangeren en voor moeders die al borstvoeding geven. Je partner of andere belangstellende is ook van harte welkom!
Zelf ben ik overigens ook lactatiekundige. Wanneer je in mijn praktijk ingeschreven bent, bied ik je kosteloos hulp bij eventuele borstvoedingsproblemen in het kraambed.

Fit na de bevalling
Rond Geboorte
Margriet Wieldraaijer
Maxima Centrum
Prins Bernhardstraat 1b
9251 GJ Burgum
’s Avonds
4 bijeenkomsten, €59,- (soms vergoed door je zorgverzekeraar)
Kijk voor actuele data en aanmelden op www.rondgeboorte.nl

De cursus Fit na de bevalling is bedoeld om na de bevalling op een verantwoorde manier te werken aan een sneller en beter herstel. Tijdens de bijeenkomsten werk je aan je conditie en je spierkracht, zodat je na de cursus weer verantwoord in kunt stromen bij je eigen sport- en bewegingsactiviteiten. Je kunt beginnen vanaf zes weken na je bevalling.

MamaFit
T-MED fysiotherapie
Frisiastate
23a
9062 GX Oentsjerk
12 trainingen
€180,- (soms vergoed door je zorgverzekeraar)

Mama Fit is een wetenschappelijk onderbouwde cursus waarbij we naast een half uur conditietraining de nadruk leggen op spierversterkende oefeningen voor de bekkenbodem, dwarse buik- en rugspieren. Juist na de bevalling nemen vrouwen weinig tijd voor zichzelf en gaan vaak helemaal op in hun nieuwe rol als moeder. Als je zorgt dat je belastbaarheid toeneemt is de kans dat je klachten van je rug en je bekken krijgt veel kleiner. Vier tot zes weken na de bevalling kun je starten met deze training.

Babymassage
Rond Geboorte
Margriet Wieldraaijer
Maxima Centrum
Prins Bernhardstraat 1b
9251 GJ Burgum
’s Ochtends
3 bijeenkomsten, €75,-
Kijk voor actuele data en aanmelden op www.rondgeboorte.nl

Babymassage werkt ontspannend en rustgevend bij onder andere baby’s met darmkrampjes, overgevoeligheid en onrustige baby’s. Babymassage draagt onder meer bij aan een betere spijsvertering, een gevoel van geborgenheid en een regelmatig slaapritme. Tijdens deze cursus in kleine groepen leer je hoe je je baby kunt masseren. Door te masseren versterk je de band met je baby en leer je elkaar goed aan te voelen. Bovendien krijg je een intiemer en intensiever contact met je kindje.