Home » Spreekuur

Spreekuur

klachten1

Tijdens je zwangerschap ben je welkom op mijn spreekuur op dinsdag-, woensdag- en vrijdagochtend vanaf 8.00 uur.
Voor een eerste afspraak, een intake, kun je ook op maandagavond bij mij terecht.

Tijdens het spreekuur ben ik alleen op mijn mobiele nummer bereikbaar.
Als ik tijdens het spreekuur voor een bevalling word weggeroepen neem ik zo snel mogelijk contact met je op voor een nieuwe afspraak. Soms lukt dat niet en hangt er een briefje op de deur. Ik bel dan later die dag om een nieuwe afspraak te maken.

Intake

Rond de 8e week van je zwangerschap (gerekend vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie) vindt onze eerste ontmoeting plaats. Je bent welkom om mee te nemen wie je zelf wilt.

Bij de intake stel ik je een aantal vragen betreffende je eigen gezondheid, de gezondheid van je familie, je menstruatiecyclus en eventuele eerdere zwangerschappen. Verder neem ik je bloeddruk op. Ook zal ik je voorlichten over de verschillende screeningsmogelijkheden als je dat wenst.

spreekuur8Het is handig als je een verzekeringspasje of een bewijs van inschrijving bij je zorgverzekering meeneemt.

Hartje luisteren

Bij de daarop volgende controle, rond de 15e week van de zwangerschap, kan ik naar het hartje van jullie baby luisteren. Ook zal ik dan bloed afnemen voor onderzoek. Het bloed wordt onderzocht op je bloedgroep, rhesusfactor c en D, ongebruikelijke antistoffen, TPHA (syfilis), HbsAg (hepatitis B) en HIV. Ook wordt je Hb-gehalte (ijzer) bepaald. Deze controle duurt ongeveer 45 minuten.

Aanmelden nieuwsbrief

Het is mogelijk om je bij Baby op Komst aan te melden om nieuwsbrieven te ontvangen. Iedere twee weken tijdens je zwangerschap ontvang je dan een uitgebreide nieuwsbrief over de ontwikkeling van je kindje, eventuele klachten die je zelf kunt hebben, tips om klachten te verminderen en nog veel meer.

Volgende controles

Bij alle vervolgontmoetingen komt aan de orde wat er speelt. Je geeft zelf aan hoe vaak (of weinig) je op het spreekuur wilt komen; geef aan wat voor jou belangrijk is. Hoeveel tijd we per afspraak plannen bepalen we samen.

Vanaf 37 weken is jullie kindje rijp om geboren te worden. Vóór 37 weken noemen we je baby prematuur. De meeste kindje komen tussen de 40 en 41 weken, en tot 42 weken is een normale draagtijd.  Na 42 weken ben je ‘overtijd’. We bespreken dan je opties en mogelijkheden.

spreekuur7