Borstvoeding

Algemeen | 7 wetten | vuistregels | borst- / kunstvoeding

Bent u van plan om straks borstvoeding te gaan geven………. dan is het goed u daar nu al op voor te bereiden. Want hoe meer u er al over weet tijdens uw zwangerschap, hoe groter de kans is dat de borstvoeding straks slaagt!

borstvoeding3Borstvoeding: Dé keuze die u maakt voor uw kind, omdat het zelf niet kan kiezen!

Moedermelk bevat alles wat een baby nodig heeft om gezond op te groeien: water (het belangrijkste bestanddeel van moedermelk), eiwitten, vetten, koolhydraten, mineralen, vitaminen en ijzer. Moedermelk is steeds op de juiste temperatuur beschikbaar, zelfs onderweg. Moedermelk is bovendien steriel en goedkoop.

Moedermelk biedt echter nog meer en is dan ook beter voor de baby dan welke kunstvoeding dan ook: zij biedt het kind immuun- en afweerstoffen die de moeder door contact met ziektekiemen heeft gevormd. Voor de baby is deze bescherming zeer belangrijk, aangezien zijn eigen immuunsysteem zich in de komende jaren nog moet ontwikkelen. Vooral Colostrum (de eerste melk) bevat vele immunoglobulinen, die u kind beschermen.

Moedermelk blijkt ook steeds belangrijker bij de preventie van allergie, aangezien intolerantie en allergie steeds vaker voorkomen. Veel zuigelingen verdragen inderdaad geen koemelkeiwitten. Daarom is de duur van de borstvoeding van zes maanden, waarbij het kind uitsluitend met moedermelk wordt gevoed, ook een optimale voorzorgsmaatregel.